Service centrum Christiaanse Serooskerke

Satelliet-LNB koppen


Schotel LNB(ontvangstkop)


De ontvangstkop (LNB) plaatst u in de schotelantenne, bezuinigen op de kwaliteit is het laatste wat wij aanraden, kies voor een goede LNB, deze zijn er in verschillende soorten.

De meest gebruikte is de single LNB indien u één ontvanger wenst aan te sluiten.
Bij meer ontvangers is er een twin LNB voor twee en een quad LNB voor vier ontvangers.
De octo LNB is er voor liefst acht aansluitingen in één schotel dus maximaal acht ontvangers die onafhankelijk met elkaar werken.

Ook zijn er monoblock LNB's. Deze worden gemonteerd in één schotel zodat bijvoorbeeld Astra-1 en Hotbird ontvangen kan worden.

Astra-1 (19.2) Astra-3 (23.5) en Astra-3 (28.2) zijn ook via een triple-LNB te ontvangen op 1-schotel, voor 1-4 ontvangers.

Voor veel schotelbezitters is de Astra-3 positie in 2016 belangrijk worden, de Nederlandse HD zenders zijn verhuisd naar deze satelliet.
Willen de huidige (en toekomstige) schotelbezitters deze kanalen kunnen blijven ontvangen dan is een aanpassing van de huidige installatie noodzakelijk.

LNB  is een elektronisch apparaat voor een schotelantenne dat een gehele frequentieband of frequentieblok converteert naar een lagere frequentieband.

Een Universele single LNB is nodig om alle signalen (analoog en digitaal) die via de schotelantenne worden gereflecteerd, om te zetten in een perfecte beeld- en geluidskwaliteit.

Met een zogeheten Twin LNB  kan op 2x plekken in huis het satelliet signaal worden ontvangen op een schotel en met Quad  LNB  4x ontvangers en met een Octo LNB zelfs 8x ontvangers.

Een Monoblock LNB is een LNB voor ontvangst van de Astra en Hotbird satelliet met 1 schotel.
Deze zijn er ook in een TWIN (voor twee ontvangers) en in een Quad (voor 4 ontvangers)

Een Quatro LNB wordt gebruikt samen met een multiswitch om vele satelliet-ontvangers te kunnen aansluiten.