Service centrum Christiaanse Serooskerke

Satellietschotel antenne


Via de satelliet schotel zijn enorm veel zenders te ontvangen.  Deze zenders zijn geheel gratis te ontvangen en hiervoor heeft u dus geen abonnement of smartcard nodig.

De satellieten die tv-zenders naar de huiskamer doorstralen, staan op een afstand van een kleine 36.000 kilometer van de aarde verwijderd.
Ze draaien mee met de aarde, ter hoogte van de evenaar. U begrijpt, dat is een gigantische afstand die deze satellieten uitzenden.
Het signaal van de Astra satellieten is sterk genoeg om met een satelliet schotel van 64cm te kunnen ontvangen.

Wilt u nog meer zenders wilt ontvangen dan alleen CanalDigitaal via de Astra-satellieten?

* Astra-1 zijn bijna alle Duitse zenders gratis en vele in HD te ontvangen.

* Astra-2 kunt u vele gratis Engese zenders ontvangen zoals BBC 1, 2, 3, 4 ITV  (meer dan 60 gratis zenders)

* Astra-3 de Nederlandse HD-zenders. (CanalDigitaal)


Ook is het mogelijk om 2-LNB's in een schotel te plaatsen om 2 afzonderlijke satellieten op te vangen, bijvoorbeeld de Astra-1 en Astra-2 met de vrij te ontvangen zenders zoals BBC 1,2,3,4 en ITV.
Een combinatie van de Astra-1 Astra-2 Astra-3 en de Hotbird-satellieten is ook mogelijk. ( 4 Satellieten op een vast opgestelde schotel) , of zelfs nog veel meer.

Maar de meeste schotel kijkers gaat het vooral om de Astra-1 en -3  te ontvangen waarvan een 64 cm schotel voldoende is.

Als u een schotel lelijk vindt, dan kunnen we ook rechthoekige schotel met een afmeting van 56x30x8 cm (LxHxD) leveren.

Een schotelantenne kunt u in diverse kleuren krijgen. Ook kunt u de schotel schilderen in de door u gewenste kleur, bijvoorbeeld de kleur van de achtergrond.

Het is belangrijk dat uw schotelantenne vrij zicht op het zuiden heeft. Met "vrij zicht" bedoelen we dat er geen (te) hoge obstakels in het zichtveld van de schotel aanwezig zijn (bijvoorbeeld een boom of hoog gebouw).